Nye aktive bogmærker

24-03-2021
Hvordan får vi i en Corona-tid børn til at anbefale bøger til hinanden, når de ikke må være sammen? Det er disse bogmærker et bud på.

At skabe fællesskab, glæde og samtaler om læsning og litteratur er vigtige præmisser for dette projekt. Derfor vil vi så utroligt gerne have børnene i DUS til at tale om det, de læser.

Alle vi, der arbejder med børn, ved, at en anbefaling fra en voksen ikke har nær den samme kraft, som hvis et barn fortæller et andet barn, om en bog de selv har læst. Det bliver mere interessant, i øjenhøjde og - ifølge børnene selv - også mere troværdigt.

Her er vi for indeværende udfordret af børnene ikke kan færdes frit i DUS og da slet ikke på tværs af årgange, så deres anbefalinger skal have hjælp til at nå frem - og det gør vi nu ved at give dem bogmærker med på vejen. 
 
Bogmærkerne med affektionsværdi
Ganske vist er et bogmærke er ikke særligt hipt, hept eller smart i børnenes verden. Men både for voksne og børn gælder, at hvis nogen har brugt tid og kræfter på at tegne noget til os, så sætter vi ofte langt mere pris på det, end hvis bare det er trykt. Det får affektionsværdi.

Derfor har ophavsmanden til vores søde lille maskot, vores dygtige grafiker Rebecca, lavet et bogmærke, hvor børnene selv kan tegne en emoji, der viser stemningen i bogen. Hvis de kan skrive, kan de også skrive 3 ord om bogen. Mere skal der ikke til for at give læselysten videre. 

Vi håber, at DUS'ernes pædagoger, vil være med til at inspirere børnene til at formidle bogsamlingen videre til resten af DUS'en. Når man har været med til at vælge de bøger, der skal stå i den aktive bogreol, så ville det være synd, at andre ikke hører om dem. 

Vi glæder os til at høre, hvordan mærkerne bliver taget imod i DUS'erne.